Laserprinter

Hvordan fungerer en laserprinter?

Processen bag en laserprinter er en digital printproces, der hurtigt producerer højkvalitets tekst og grafik på almindeligt papir. Som med digitale kopimaskiner og multifunktionsprintere (MFP), anvender laserprintere en xerografisk trykkeproces, men adskiller sig fra analoge fotokopimaskiner ved at billedet er fremstillet ved direkte scanning af en laserstråle over printerens fotoreceptor.

En laserstråle projicerer et billede af den side der skal udskrives, på en elektrisk ladet roterende tromle, belagt med selen (et grundstof) eller – mere almindeligt i moderne printere – organiske fotokonduktorere.

Laserprinter

Hastigheden af en laserprinter kan variere meget, og afhænger af mange faktorer, blandt andet intensiteten af jobbet der behandles. De hurtigste laserprintere kan udskrive mere end 200 monokrome sider i minutter – eller 12.000 i timen – mens den hurtigste farvelaserprinter kan udskrive mere end 100 sider i minuttet. Højkvalitets laserprintere benyttes til masseforsendelser af personlige dokumenter, såsom kreditkort eller regninger.

Omkostningerne ved laserprintere afhænger af en håndfuld forskellige faktorer, så som udgifter til papir, toner og udskiftning af tromme – der dog holder i lang tid før man skal tænke på udskiftning. Man skal dog sikre sig at tromlen ikke er lavet af for blød plastik, da disse tit skal skiftes ud.

Spar penge ved udskrivning på begge sider af papiret

Duplex-udskrivning – udskrivning på begge sider – kan halvere omkostningerne på papir. Før i tiden var duplex-udskrivning kun muligt på højkvalitets-printere, men funktionen kan i dag benyttes på de fleste moderne laserprintere – dog ikke de billigste på markedet.

CopyColor kan hjælpe dig med din næste printerløsning

Vi har mere end 20 års erfaring med installation og undervisning i kontorudstyr. Sammen med din virksomhed kan vi hurtigt finde den helt rigtige løsning, og vi forhandler kun de bedste mærker i form af Lexmark, Canon, TA Triumph-Adler, OKI og Olivetti. Vi er sikre på, at alle vores kunder vil elske at handle hos os – derfor tilbyder vi en 3 måneders pengene-tilbage-garanti på vores maskiner.

Se vores store udvalg af laserprintere her – eller kontakt os på tlf. 78 10 77 00 eller copycolor@copycolor.dk for hjælp til at finde den bedste løsning til jeres behov.